Lista me të ndershmit dhe të shkarkuarit nga Vetting-u

Nga procesi i Vetting-ut, dolën gjyqtarë të pastër, të tjerë me probleme dhe të tjerë në provë. Për këto të fundit, janë konfirmuar në detyrë nga Komisioni bazë i Vettingut por Komisioneri Publik dhe ONM ( Operacioni Ndërkombëtar i Monistorimit) kërkon largimin e tyre. Në grupin e tretë janë 13 subjekte, mes tyre kreu i Gjykatës së Lartë, Zhezair Zaganjori si dhe kreu i Kushtetueses Bashkim Dedja, dhe fati i tyre do vendoset nga Kolegji i Posaçëm i Apelimit. 29 prokurorë dhe gjyqtarë janë shkarkuar për mosjustifikim të pasurisë, lidhjet me krimin dhe për paaftësi profesionale dhe 21 kanë dalë të pastër. Më poshtë keni listën me gjyqtarët dhe prokurorët në të tre kategoritë, të shkarkuar, të pastër nga Vettingu dhe në provë. /ReportTv/

Gjyqtarët dhe prokurorët e konfirmuar përfundimisht në detyrë

 1. Brunilda Kadi, gjyqtare pranë Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Tiranë
 2. Arta Marku, Prokurore e Përgjithshme e përkohshme
 3. Arta Vorpsi, këshilltare ligjore pranë Gjykatës Kushtetuese
 4. Miranda Nakaj, ndihmëse ligjore në Gjykatën Administrative të Apelit
 5. Arnisa Këlliçi, kandidate për magjistrate
 6. Brikena Ukperaj (Lubonja), gjyqtare në Gjykatën e Apelit Vlorë
 7. Anila Leka, prokurore në Prokurorinë e Përgjithshme
 8. Marçela Shehu, gjyqtare në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Kurbin
 9. Manjola Xhaxho, gjyqtare në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Tiranë
 10. Fatjona Memçaj, prokurore pranë Prokurorisë së Apelit Tiranë
 11. Bujar Sheshi, prokuror në Prokurorinë e Apelit për Krime të Rënda Tiranë
 12. Enton Dhimitri, gjyqtar në Gjykatën e Apelit Gjirokastër.
 13. Sokol Stojani, prokuror pranë Prokurorisë së Përgjithshme
 14. Bujar Sheshi, prokuror pranë Prokurorisë së Apelit për Krime të Rënda
 15. Dritan Hallunaj, gjyqtar në Gjykatën e Shkallës së Parë për Krimet e Rënda
 16. Medi Bici, gjyqtar pranë Gjykatës së Lartë Tiranë
 17. Ardian Dvorani, gjyqtar pranë Gjykatës së Lartë
 18. Kostaq Beluri, prokuror pranë Prokurorisë së Përgjithshme
 19. Vate Staka, prokuror në Prokurorinë pranë Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Shkodër
 20. Dritan Prençi, prokuror në Prokurorinë e Tiranës
 21. Ilir Toska, Gjykata e Apelit Tiranë

Gjyqtarët dhe Prokurorët në provë

 1. Bashkim Dedja, kryetar i Gjykatës së Kushtetuese
 2. Xhezair Zaganjori, kryetar i Gjykatës së Lartë
 3. Artur Malaj, gjyqtar pranë Gjykatës Administrative të Apelit të Tiranës
 4. Gentian Medja, gjyqtar pranë Gjykatës Administrative të Shkallës së Parë
 5. Gentian Osmani, prokuror pranë Prokurorisë së Krimeve të Rënda
 6. Edmond Islamaj, anëtar i Gjykatës së Lartë
 7. Besnik Muçi, Prokuror në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë për Krime të Rënda
 8. Artur Malaj, gjyqtar në Gjykatën Administrative të Apelit Tiranë
 9. Nertina Kosova, gjyqtare në Gjykatën e Apelit për Krime të Rënda
 10. Antoneta Sevdari, prokurore në Prokurorinë e Gjykatës së Shkallës së Parë, Tiranë
 11. Astrit Faqolli, gjyqtar në Gjykatën e Shkallës së Parë Tiranë
 12. Alma Brati, gjyqtare në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Tiranë
 13. Arben Dollapaj, prokuror në Prokurorinë pranë Gjykatës së Apelit Shkodër

Gjyqtarët dhe Prokurorët e shkarkuar

 1. Bledar Abdullai, gjyqtar pranë Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Tiranë, i shkarkuar
 2. Shkëlzen Selimi, gjyqtar pranë Gjykatës së Lartë Tiranë, shkarkuar
 3. Elsion Sadiku, prokuror në Prokurorinë pranë Gjykatës së Rrethit Gjyqësor, shkarkuar
 4. Rovena Gashi, Prokurore pranë Prokurorisë së Përgjithshme, shkarkuar
 5. Ervin Metalla, gjyqtar pranë Gjykatës Apelit Tiranë, shkarkuar
 6. Admir Thanza, gjyqtar pranë Gjykatës së Lartë, shkarkuar
 7. Tom Ndreca, gjyqtar pranë Gjykatës së Lartë, shkarkuar
 8. Gani Dizdari, gjyqtar pranë Gjykatës Kushtetuese, i shkarkuar
 9. Fatos Lulo, anëtar i Gjykatës Kushtetuese, shkarkuar
 10. Fatmir Hoxha, anëtar i Gjykatës Kushtetuese, shkarkuar
 11. Besim Trezhnjeva, gjyqtar në Gjykatës e Apelit në Durrës, shkarkuar
 12. Altina Xhoxhaj anëtare e Gjykatës Kushtetuese, shkarkuar
 13. Besa Nikëhasani, prokurore pranë Prokurorisë së Apelit Shkodër, shkarkuar
 14. Artan Laze, gjyqtar pranë Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Tiranë, shkarkuar
 15. Luan Kaloçi, prokuror i Apelit Tiranë, shkarkuar
 16. Gentian Trenova, prokuror i Apelit Tiranë, shkarkuar
 17. Adriatik Cama, prokuror pranë Prokurorisë së Tiranës, shkarkuar
 18. Dritan Rreshka, prokuror pranë Prokurorisë së Tiranës, shkarkuar
 19. Artan Broci, gjyqtar pranë Gjykatës së Lartë Tiranë, shkarkuar
 20. Arben Nela, Gjykata e Apelit Tiranë, shkarkuar
 21. Artan Zeneli, anëtar i Gjykatës së Lartë
 22. Shpëtim Kurti, prokuror në Prokurorinë e Tiranës
 23. Alma Liçaj, kryetare e Gjykatës së Apelit Vlorë
 24. Ramadan Troci, prokuror në Prokurorinë e Përgjithshme
 25. Artor Ylli, ndihmës ligjor në Gjykatën Administrative
 26. Entela Prifti, kryetare e Gjykatës së Apelit Civil Korçë
 27. Sotiraq Lubonja, gjyqtar në Gjykatën e Apelit Korçë
 28. Ahmet Jangulli, gjyqtar në Gjykatën Administrative Shkodër
 29. Bujar Hoti, prokuror në Prokurorinë pranë Gjykatës së Apelit Durrës