Ku shkoi Ismail Qemali pas dorëheqjes nga qeveria?! (Dokumenti)

Nga Aurenc Bebja

“Le Matin” ka botuar, të martën e 27 janarit 1914, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me largimin e Ismail Qemalit nga Shqipëria pas dorëheqjes nga qeveria e përkohshme, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar:

Ismail Qemal Beu rrugës për në Côte-d’Azur 

Romë, 26 janar.

Nga korrespondenti i veçantë i “Matin” (me telefon):

“Ish-kryetari i qeverisë së përkohshme të Vlorës, Ismail Qemal Beu, mbërriti këtë mëngjes, në orën 4, në Brindizi, me avulloren Cita-di-Bari, i shoqëruar nga djali i tij dhe disa shërbëtorë.

Ai u nis sonte për në Milano, ku dhe deklaroi se dëshiron të shkojë në Nice, për të pushuar për pak kohë.”

/Darsiani.com