“Që ti të vije kaq e bukur…”, Rama reciton poezinë e Kadaresë para mësueseve

Në fund të takimit me mësuesit, që zhvilloi sot në Pallatin e Kongreseve, kryeministri Rama recitoi disa vargje të poezisë “Në Parkun Që Mbuluan Fletët”, të Ismail kadaresë.

“Duke u ndarë nga ju besoj që meritoni një sprovë time dhe ma ha mendja që do ma toleroni dështimin e mundshëm, sidomos ato që janë mësuese letërsie. Po dua të ndahem nga ju duke recituar për ju. Dhe duke iu kërkuar ndjesë atyre që janë në gjininë time se recitimi nuk është për ta;

“Që ti të vije kaq e bukur

Me këta flokë, me këtë hap

Toka të egrën klimë e zbuti

Dhe akullnajat ktheu mbrapsht.

Dhe s’kish se si të ndodhte ndryshe

Të ndodhte ndryshe s’kish se si.

U desh të zhdukeshin përbindëshat

Që te kjo botë të vije ti…

mësuesja e portalit”, recitoi Rama poezinë.