“Mbretërit” e kokainës në Bournemouth, 4 në kërkim, dyshohet se fshihen në Shqipëri

Katër persona, mes tyre një shqiptar, pjesë të një grupi që trafikonte drogë në Bournemouth të Anglisë, janë në kërkim policor.

Siç raportohet këtë të mërkurë nga mediat lokale: anëtarët e bandës mbushën qytetin me kokainë të cilësisë së lartë. Drogë me vlerë prej rreth 404.000 paund nëse shitej në rrugë u sekuestrua në fund të një hetimi 1-vjeçar nga policia. Hetimet zbuluan se drejtuesi i grupit ishte Aaron Robinson, i cili punësoi një mbledhësi borxhesh për të kërcënuar shpërndarësit që furnizonte kur nuk mblidheshin paratë në kohë. Një shpërndarësi droge iu tha se do ti priteshin gishtat e do të vritej nëse nuk tregohej korrekt me pagesat.

Daut Danaj

Gjashtë anëtarë të grupit u dënuan në gjykatën e Bournemouth javën e kaluar, duke përfshirë edhe kreun Robinson.

Lawrence Windle

Megjithatë, katër të dyshuar të tjerë janë ende në kërkim. Raportohet se ata u larguan jashtë Britanisë pas arrestimit të bashkëpunëtorëve të tyre dhe ende nuk janë kapur.

Jordan Phillips, 28 vjeç, Lawrence Windle, 29 vjeç dhe Daut Danaj, 39 vjeç, u arrestuan në mes të shtatorit 2016 dhe janarit 2017 në Bournemouth.

Jordan Phillips

Treshja u lirua me pas një pagese garancie në polici, në pritje të hetimeve të mëtejshme, por kësti i qershorit 2017 nuk u pagua. Që prej askokohe, janë në kërkim policor.

Lloyd Stokes

Personi i katër në kërkim është Lloyd Stokes, 32 vjeç.

Dyshimet e policisë britanike janë se fshihen në Shqipëri ose Spanjë.