Liga e Kampionëve “zbraz” arkat e Juventusit

Llogaritë e Juventusit për 2017-18 pritet të tregojnë një humbje të afërt me 20 milionë euro, kryesisht për shkak të një rënie në të ardhurat e Ligës së Kampionëve.

Gjysmën e parë të vitit 2017-18 bardhezinjtë e mbyllën me një fitim prej 43.3 milion euro, por kjo ishte një rënie prej 28.7 milion euro nga e njëjta periudhë e një viti më parë.

Tani Exor, kompania që zotëron aksione të Juventusit, ka publikuar bilancet financiare për vitin e plotë, që tregon një humbje operative prej 62.2 milion euro. Klubet e futbollit tentojnë të humbasin para në këtë periudhë, pasi shitjet e biletave të sezonit dhe të ardhurat e tjera janë rezervuar në fillim të sezonit.

Përveç kësaj, duke u eliminuar nga Liga e Kampionëve në fazën e çerekfinales, krahasuar me arritjen e finales në 2017-18, do të thotë një rënie në të ardhurat prej rreth 35 milion euro. Detyrimet e riblerjes për lojtarë të caktuar, duke përfshirë Douglas Costa, kushtonin 47.1 milion euro. Me qarkullim prej  550 milion në rreth 505 milion euro, llogaritë do të tregojnë një humbje prej 18.9 milion €.

Exor gjithashtu pret një humbje për 2018-19 për shkak të parave të investuara në tregun e transferimeve, kryesisht nënshkrimit të Cristiano Ronaldos. Kjo nuk është e sigurt megjithatë, aq sa do të varet nga Liga e Kampionëve, e cila siguron shuma të shumta të ardhura sipas modelit të ri këtë sezon. Përveç kësaj, klubi është rritur në vlerë që nga nënshkrimi i Ronaldos, i cili mund të ofrojë mundësi të reja sponsorizimi dhe një rritje në shitjet e fanellave. Marrëveshja e “Zonjës së Vjetër” me Adidasin parashikon pagesa të tjera mbretërore me tejkalimin e një pragu të shitjeve.

Mbi 500,000 këmisha Ronaldo u shitën brenda 24 orëve të nënshkrimit të tij dhe ndërsa pjesa më e madhe e atyre parave do të shkojnë në Adidas, klubi do të marrë një prerje nëse pragu i shitjes rrihet.