Shtyhet seanca për vrasësit e Artan Cukut

U shty seanca e parë për Bledar Jambellin dhe Kristaq Lecin, të pandehur për porositjen e vrasjes së ish-kryepolicit Artan Cuku.

Nga seanca paraprake rezultoi se drejtoria e policisë Berat dhe Fier nuk kanë kryer njoftimin e tyre për seancën gjyësore. Sipas gjykatës këto dy drejtori nuk kanë kthyer përgjigje. Gjykata vendosi ti drejtohet me ankesë Drejtorit të Policisë Ardi Veliu për moskthim pergjigje nga policia Berat dhe Fier për të kërkuarit. Seanca e radhës do të zhvillohet më 25 shtator.

Dy personat po gjykohen në mungesë. Bledar Jambelli nga Fieri ose i njohur ndryshe si Rikardo Muka, është personi i dyshuar si porositës i vrasjes së kryekomisar Artan Cukut. Ai është shpallur në kërkim ndërkombëtar me vendim të Gjykatës për Krime të Rënda, e cila me 17 prill të këtij viti ka caktuar për të masën e arrestit me burg në mungesë.  Kërkimet policore për kapjen e tij deri me tani në territorin e Shqipërisë nuk kanë dhënë asnjë rezultat, ndërkohë që është mësuar se ai ndodhet jashtë vendit.

Grupi i hetimit ka dalë në konkluzionin se ish-drejtori i Policisë së Vlorë, u vra për shkak të detyrës në radhët e uniformave blu.

Nga hetimet rezulton se në dhjetor të 2012, Artan Cuku e vuri në pranga Jambellin, pas dyshimeve se ishte autor i vrasjes së Armando Delajt, në shtator të po të njëjtit vit. 38-vjeçari i lindur në Mbrostar Ura, nuk rezultonte një emër i panjohur për policinë.