Shkodër, promovohet libri për kryengritjen anti-komuniste të Postribës

Botimi i Bashkisë së Shkodrës “Kryengritja e Postribës – Konferencë Shkencore Kombëtare” është promovuar ne mjediset e Bibliotekës Publike “Marin Barleti”.

Ky libër është i pari që i kushtohet tërësisht Kryengritjes Antikomuniste të Postribës, duke qenë kështu gurë themeli i rëndësishëm në nxjerrjen në dritën e plotë të së vërtetës, që studiuesit thonë se është manipuluar në kohën e regjimit komunist.

Oratorë dhe studiues që folën në takimin promovues vunë theksin në nevojën e botimeve të tilla, me dëshmi autentike të dëshmitarëve okularë dhe familjarëve të tyre, duke anashkaluar dokumentet arkivore të prodhuara nga sistemi diktatorial.

Nisma e Bashkisë së Shkodrës për botimin e kumtesave të Konferencës Shkencore Kombëtare të organizuar për Kryengritjen e Postribës një vit më parë, është mirëpritur nga auditori i përbërë nga përfaqësues të familjeve të ish- të persekutuarve politike të Shkodrës, M.Madhe dhe më gjerë. /atsh./