Minatorët bëjnë zbulimin e pabesueshëm

The Neptune open pit mine stands at the St Ives Gold Mine operated by Gold Fields Ltd. in Kambalda, Australia, on Wednesday, Aug. 9, 2017. Global gold deals have also slowed, declining to $19.8 billion in 2016 from $22.8 billion a year earlier, according to data complied by Bloomberg. Photographer: Carla Gottgens/Bloomberg via Getty Images

Një zbulim prej 15 milionë dollarë ar mund të ndryshojë fatin e një qyteti të Australisë Perëndimore.

Minatorët gjetën arin në minierën e gjuetisë Beta në Kambalda, 630 km në lindje të Perthit. Ari u zbulua rreth 500 metra nga sipërfaqja në një zonë 3 metra të gjerë dhe 3 metra të lartë.

Zbulimi u bë në një qytet që është ndërtuar në minierat e nikelit është përshkruar si ‘tepër unik’.

Kambalda po lufton për mbijetesë, me çmime të ulëta të nikelit që detyruan mbylljen e katër minierave të mëdha në vetëm tre vjet, njoftoi ABC.

U deshën vetëm katër ditë për të sjellë mostrat e arit në sipërfaqe. Pjesa më e madhe peshon 90 kg dhe u deshën tre burra për të hequr.

Pjesët më të mëdha, disa prej të cilave peshojnë rreth 60 kg, do të vendosen për ankand. Ata mund të shkojnë deri në  2.6 million dollarë.