Si duhet t’i disiplinoni oraret e gjumit

Dihet se gjumi është mjaft i rëndësishëm për të bërë një jetë normale.

Nëse juve nuk plotësoni nevojat, atëherë gjithë kohës do ndiheni të pafuqishëm.

Por, a keni menduar se cili është orari më i përshtatshëm, për të shkuar në shtrat?

Neurokirurgët thonë se më tepër se sa koha kur, e rëndësishme është koha se sa, juve duhet të flini.

Ajo që duhet të keni parasysh është se nëse shkon në shtrat në mesnatë dhe zgjoheni në orën pesë të mëngjesit, juve nuk keni fjetur mjaftueshëm dhe do jeni të lodhur.

“Krijimi i një modeli që punon mirë për rehati personale është strategjia më e mirë. Ne e dimë nga përvoja se si rezultat i takimeve të hershme apo ndryshimeve të jetesës, çdo ditë do të jetë ndryshe”, thotë Colin Espie, nga Departamenti i neuro-shkencës në universitetin e Oksfordit.

Ai thotë se individë të ndryshëm kanë orare të ndryshme, në varësi kjo edhe nga puna që bëni dhe rutina e përditshme juaja.