Vrasjet në Shkodër, Xhafaj: Opozita po bën sulm agresiv për të nxirë imazhin policisë

Ndërkohë që opozita zhvillonte në Shkodër një takim të jashtëzakonshëm, si mesazh kundër krimit në këtë qytet, ministri i Brendshëm, Fatmir Xhafaj, nuk i ka kursyer kritikat. Nga foltorja e Kuvendit, Xhafaj tha se sulmi i opozitës është agresic dhe i qëllimshëm për të nxirë imazhin e policisë dhe të vendit.

Lidhur me ngjarjet e rënda të ndodhur së fundmi në vend, duke iu referuar edhe vrasjeve në Shkodër, ministri i Brendshëm u shpreh se Policia po bën punën maksimale për zbardhjen e dinamikës dhe kapjen e autorëve.

“Ajo që po bën opozita është një sulm agresiv i qëllimshëm për të nxirë imazhin e policisë dhe të vendit. Nuk dua t’i hyjë farë diskutimit se cila është natyra e disa prej viktimave të përfshirë në këto ngjarje, apo sa dhe si këta ta fundit kanë qenë vetë të përfshirë në vrasje të mëparshme.

natyrisht për ne cdo rast vrasje përbën një ngjarje të rëndë sepse janë jetë njerëzish dhe cenojnë sigurinë qytetare. Ne jemi duke iu shkuar në fund këtyre rasteve dhe shumë shpejt do të zbardhim ehde autorët, kjo sa i takon përgjegjësisë sonë. Sa i përket opozitës, kanë zgjedhur një kauzë të gabuar. Në këto muaj kemi bërë një skanim të qartë dhe të hollë të grupeve kriminale që nuk u krijuan sot, por kanë vite. Kemi goditur një pjesë të këtyre grupeve”, tha ministri Xhafaj.