Gjiganti kinez “Lenovo” lançon laptopin e parë me dy ekrane – Ja sa do të kushtojë

Gjiganti kinez Lenovo ka lançuar ditën e enjte laptopin e parë në botë me dy ekrane. Modeli Yoga Book C930 është një pajisje Windows që kushton 99 euro me karakteristikat e mëposhtme që përfshijnë:

Dy ekrane me një tastierë dixhitale

Një ekran që kthehet në një lexues elektronik

Një ‘stilolaps’ Bluetooth për të shkruar në ekran

Pajisja do të jetë në dispozicion nga fundi i shtatorit në Evropë, Lindjen e Mesme dhe Azi.

Pas disa viteve të vështira me rënie të shitjeve të kompjuterëve dhe laptopëve, tregu ka parë një reagim që ka ndihmuar Lenovon. Kompania pësoi rritje të numrit të dërgesave të PC-ve mbi 11 për qind nga viti në vit në tremujorin e dytë të vitit 2018, sipas Korporatës Ndërkombëtare të të Dhënave (IDC).

Të ardhurat e PC Lenovo janë rritur nga vitit në vit, ku është ndihmuar ndjeshëm nga produktet e reja në dy kategoritë: tablet dhe PC. Por, pritet që të ketë rritje të mëtejshme të të ardhurave edhe me daljen në treg të laptopi të ri me dy ekrane.

Lenovo po ashtu po mendon të diversifikojë të ardhurat duke parë përtej biznesit kryesor të PC-ve. Kjo i referohet pajisjeve të lidhura me internetin, ku vetëm disa ditë më parë në një eveniment të zhvilluar në Gjermani zbuloi një seri produktesh të ‘zgjuara’. Pajisjet përfshini një prizë të lidhur me internet, kamera dhe llamba të lehta, të cilat do të jenë të disponueshme duke filluar nga muaji nëntor.