Delfini trajnon 9 delfinë të tjerë për të “ecur” si njeri

Një studim i gjatë ka zbuluar se një delfin që dikur ishte rob u mësonte nëntë prej shokëve të tij të egër aftësitë që kanë njerëzit për të ecur në këmbë. Delfini pastaj u bë i famshëm për aktin mbresëlënës balancues.

Hulumtimi ka identifikuar Billie, një delfin që hyri përkohësisht në robëri në vitin 1988. Më pas, kafsha trajnoi delfinët e egër në këmbë për të kryer mashtrimin spektakolar.

Billie u shpëtua nga një pellg pranë lumit Patawalonga të Adelaide në 1988.

Midis 2011 dhe 2014, një numër i delfinëve të egër përgjatë brigjeve të lumit Port Adelaide u bënë të famshëm për kryerjen e “ecjes” në ujë.

Autori kryesor i studimit të ri që fokusohet tek këto krijesa, Dr Mike Bossley, beson se pas 30 vitesh analizë, është e sigurt se Billie është arkitekti i lëvizjeve të tilla.

Mendohet se mashtrimi është kaluar së bashku në komunitet për një periudhë kohore.

“E dija historinë e Billie dhe isha në gjendje të gjurmoj sjelljen e saj dhe atë të delfinëve të tjerë në komunitet për një periudhë të gjatë, gjë që më lejoi të vëzhgoja ecjen me “bisht” që përhapet përmes komunitetit”, tha ai, duke sugjeruar se trendi ishte i përkohshëm.