Bugatti që mund të blihet për 350 mijë dollarë

Kompania Lego ka ndërtuar një model të makinës më të shpejtë në botë nga më shumë se 1 mln pjesë dhe 2,300 motorë lodrash, duke rikrijuar Chironin Bugatti.

Përveç kornizës së çelikut, riprodhimi i përmasave është bërë tërësisht nga pjesët LEGO ose LEGO Technic.

Dizajni mahnitës blu “shtyu kufijtë e asaj që ndërtuesit e LEGO mendonin se ishte e mundur”, tha kompania dhe mund të ndërtohet edhe në shtëpi.

Ajo kushton 350 mijë dollarë, peshon 1.500 kg dhe mund të ketë një shpejtësi maksimale prej 19 km në orë me 5.3 kuaj fuqi – ndërsa versioni i vërtetë mund të ketë një shpejtësi prej 403 km në orë, duke arritur një shpejtësi prej 90 km në 5.2 sekonda dhe kushton rreth 3 milionë dollarë.

Për të marrë të drejtën e ngjyrave, LEGO madje kishte për të prodhuar 56 pjesë të reja për këtë model, për të cilën u deshën 13.400 orë pune për ta përfunduar.

LEGO filloi të bënte modelin në shtator të vitit të kaluar, pas disa muajsh  planifikimi dhe përfundoi vetëm disa muaj më parë.

/