Vdekja e Prince, familja e këngëtarit padit mjekun mbi varësinë nga opiumi

Familja e këngëtarit të ndjerë Prince ka hedhur në gjyq doktorin e tij, duke pretenduar se ai nuk ka trajtuar siç duhet këngëtarin për varësinë nga opiumi.

Një padi e paraqitur në Minesota, pohon se dështimet e Dr. Michael Schulenberg luajtën një pjesë thelbësore në vdekjen e yllit të muzikës.

Princi vdiq në vitin 2016 në moshën 57 vjeçare, nga një mbidozë aksidentale e fentanilit, një opioid i fuqishëm.

Ndërsa Schulenberg ka mohuar çdo akuzë.

Më parë këtë vit, prokurorët thanë se nuk do të ngrihen akuza penale për vdekjen e Princit.

Por padia e familjes, e paraqitur në Gjykatën e Qarkut Hennepin të premten, pohon se Dr. Schulenberg ka luajtur një rol.

“Ai nuk arriti të përcaktojnë, diagnostikonte, trajtonte dhe këshillonte Prince për varësinë e tij të njohur ndaj opiumit dhe më tej nuk arriti të merrte hapa të përshtatshme dhe të arsyeshëm për të parandaluar rezultatin fatkeq të kësaj varësie,”-thuhej në padi.

“Këto largime nga standardi i praktikës mjekësore luajtën një rol të konsiderueshëm në vdekjen e Prince.” 

Familja e këngëtarit, emri i të cilit ishte Prince Rogers Nelson, po kërkon dëmshpërblim të papërcaktuar që tejkalon 50.000 dollarë.