FOTO/ Këto janë punët më të vështira në Tokë

Nëse jeni të mërzitur me punën tuaj, me siguri do të ndryshoni mendje nëse do të shihni se si punojnë këto persona.

Nga minierat e paligjshme nëntokësore në Indi, deri tek ato më të lartat në Pakistan.

Stërmundim total dhe mbi të gjitha asnjë kusht sigurie, ku jeta është në dorë të fatit dhe në çdo moment mund të ndodhë e papritura.

Image

Nxjerrës rëre, Kamerun, 2017.Image

Vullkan Ijen, Indonezi, 2012.Image

Vullkan Ijen, Indonezi, 2012.Image

Në një minierë të paligjshme nëntokësore të qymyrit në Lindje të Indisë. India Lindore, 2013.Image

Në Pakistanin verior ku janë ndër minierat më të larta në botë.Image

Një minator nëntokësor në Karakorum Range në pjesën veriore të Pakistanit.Image

Minatorët brenda minierave të Bolivisë Cerro Rico. Puna këtu është tepër e rrezikshme. Dhe, edhe sot vdekjet janë të zakonshme.Image

Minierë në Burkina Faso, 2010.Image

Minierë në Burkina Faso, 2010.Image

Zhytësat e rërës, Kamerun, 2017.Image

Miniera Karakorum Range, Pakistan, 2015.Image

Vullaksni në Indonezi, 2012Image

Minatorët e squfurit e nxjerrin squfurin nga një rrugë e vështirë pranë vullkanit Ijen, Indonezi.Image

Një pastrues i paligjshëm i thëngjillit merr një bllok të madh të qymyrit nga një minierë e hapur qymyri në lindje të Indisë. Ngjitja e minierës është e pabesë me një rënie të shpejtë në një anë që mund të çojë në vdekje. Jharkhand, 2013.Image

Një pastrues i paligjshëm i thëngjillit merr një bllok të madh të qymyrit nga një minierë e hapur qymyri në lindje të Indisë.Image

Shkatërruesit e qymyrit të paligjshëm zbresin në një minierë qymyri të hapur në Indinë lindore.Image

Minierë në Bolivi, 2016Image

Minator guri në brigjet e Kongos Fleuve në Republikën e Kongos, 2010.Image

Burkina Faso, Afrika Perëndimore 2010.Image

Zhytës rëre, Kamerun, 2017