Zëri i Fan Nolit dhe një fjalim për Shqipërinë e shqiptarët (Audio)

Në një manual britanik për Shqipërinë i vitit 1943, Fan Noli cilësohet si “shqiptari më i shquar në Amerikë”, i cili, së bashku me Faik Konicën ishin dy udhëheqësit natyralë të lëvizjes kombëtare.

Roli i Nolit për emigracionin shqiptar në SHBA dhe botën shqiptare në përgjithësi ka qenë i veçantë.

Më poshtë mund të dëgjoni zërin e tij dhe çfarë flet ai për Shqipërinë dhe shqiptarët, në vitin 1963, në tubimin e shoqërisë kulturore Vatra.