Facebook dhe Instagram po krijojnë qëllimisht varësi tek përdoruesit!

Kompanitë e rrjeteve sociale si Facebook dhe Insatgram janë duke i bërë qëllimisht përdoruesit të varur nga produktet e tyre për t’u rritur financiarisht.

Duket sikur po spërkasin me kokainë të gjithë platformat e tyre, pasi as çdo ekrani të telefonit tuaj, ka në përgjithësi mbi 1 mijë inxhinierë që kanë punuar në këtë gjë duke bërë maksimumin për varësi”,

Ecja nga poshtë (Infinite Scroll) në vend të ndonjë klikimi në rrjetet sociale, i lejon përdoruesit që të shikojnë përmbajtje të pafundme.

Maxin Raskin, një ekspert teknologjia shprehet se:

Nëse ju nuk i jepni kohë trurit tuaj që të lidhet me impulset e juaja” thotë Mr Raskin, “ju do të vazhdoni të shikoni gjëra. Për të marrë raundin tjetër të financimit, në mënyrë që çmimet e aksioneve të rriten, koha që njerëzit kalojnë në aplikacionin tuaj duhet të rritet. Kështu që, kur e keni parasysh gjithë atë presion, ju duhet të filloni të provoni të shpikni mënyra të reja që t’i mbani njerëzit që të qëndrojnë sa më gjatë që të jetë e mundur”.