Shijojeni sa jeni në kohë, bananet janë drejt zhdukjes

Një banane e egër që mund të jetë çelësi për të ruajtur kulturën e frutit të ngrënshëm është vënë në listën e zhdukjes nga bota.

Ajo gjendet vetëm në Madagaskar, ku kanë mbetur vetëm pesë pemë të pjekura të bananeve të egra.

Shkencëtarët thonë se bima duhet të ruhet, pasi ajo mund të ketë sekretin për të patur sërish banane në të ardhmen.

Shumica e bananeve të konsumuara në mbarë botën janë të një lloji të njohur si Cavendish, i cili është i prekshëm nga një insekt i dëmshëm.

Bananet Madagaskane janë përpunuar në izolim në një ishull të ndarë nga kontinenti dhe mund të ketë prona të veçanta që do ti ruajnë.