Po luante në kopsht, pak sekonda më vonë është e paralizuar dhe e verbër

Një vajzë 9-vjeçare, mamaja e së cilës kishte thënë se ajo nuk mund të mbijetojë, vuan një aneurizëm i trurit që e la të paralizuar dhe të verbër.

Evie Curtis po luante në kopshtin e shtëpisë së re në Grimsby kur filloi të ankohej për dhimbje në qafën e saj.

Brenda pak minutash, ajo nisi betejën me aneurizëm të trurit, duke bërë që mjekët të mos shpresonin që ajo të mbërrinte e gjallë në spital.

Mamaja Jody tha: “Ishte kaq e papritur – një çast ajo kishte një dhimbje në qafën e saj dhe më pas përfundoi në dysheme. Thirra 999, por unë isha aq e shokuar sa nuk flisja dot”.

Evie i mbijetoi udhëtimit deri në spital, ku u përfshi menjëherë në kujdesin intensiv, duke u diagnostikuar me gjakderdhje në tru.

Më vonë, mjekët e kuptuan se kjo ishte shkaktuar nga një aneurizëm i trurit, i cili gjithashtu kishte shkaktuar një goditje për shkak të presionit.

Aneurizmat janë jashtëzakonisht të rralla tek fëmijët e vegjël, dhe tek Evie ishte edhe më i pazakontë për shkak të pozicionit të saj.

“Mjekët na shpjeguan se ajo gjithmonë kishte jetuar me të si një bombë me sahat në kokën e saj. Ishte pjesë e përbërjes gjenetike të saj dhe nuk kishte asgjë që mund ta bënim për ta parandaluar”, tha Jody.

Jody, infermiere e shëndetit mendor, është me origjinë nga Grimsby dhe u fut në një shtëpi të re në fundjavë Evie u sëmur.

Jeta e vajzës së re ka ndryshuar krejtësisht në gjashtë javë që kur ajo u dërgua në spital.