Problem Ballkani, jo BE-ja. Macron kundër zgjerimit

Kur BE-ja përpiqet të afrojë Ballkanin Perëndimor, në Samitin që po mbahet në Sofje mes BE-së dhe vendeve të Ballkanit Perëndimor, Presidenti francez Emmanuel Macron përsëriti qëndrimin që është kundër zgjerimit të BE-së.

”S’jam për zgjerimin para se në BE të bëhet një reformë reale. Ta shohim zgjerimin me shumë kujdes dhe ashpërsi. Mbështes Ballkanin të ecë përpara në rrugën drejt BE-së. Unë mendoj se duhet të shohim me kujdes çdo rast zgjerimi. Ajo që kemi parë gjatë 15 viteve është një rrugë që ka dobësuar Evropën sa herë që mendojmë ta zgjerojmë. Nuk jam ne favor të lëvizjes së zgjerimit para se të kem të gjithë sigurinë e nevojshme. Jam ne favor të anëtarësimit të Ballkanit në Europë dhe të ecjes drejt Europës”,-tha Macron.

Megjithatë, nëse Macron pranon përfshirjen e bisedimeve të pranimit me Shqipërinë ka gjasa të zbulohet në javët e ardhshme.