11 Maj, ja ngjarjet më të rëndësishme që mbart mbi supe kjo datë

Sot data shënon 9 maj. Më poshtë do ju njohim me ngjarjet kryesore, cilat figura publike kanë lindur dhe kanë vdekur në këtë datë.

Ngjarjet

330 – Inagurimi i Konstantinopojës nga Konstandini i Madh

1910 – U shpall parku kombëtar Glacier në Alaskë, një prej thesareve më të çmuara të Shteteve të Bashkuara.

2010 – Vullkani islandez Eyjafjallajoekull nxirrte rreth 50 tonë hi në sekondë, ndërsa të enjten e kaluar nxirrte nga 400 tonë në sekondë kur dhe kishte forcuar.

2010- Gordon Brown ka dhënë dorëheqjen si kryetar i qeverisë së Britanisë së Madhe dhe si udhëheqës i Partisë Laburiste.

Lindje

1888 – Irving Berlin, kompozitor ruso-amerikan

1904 – Salvador Dali, piktor spanjoll i surealizmit

1916 – Camilo José Cela, shkrimtar spanjoll, Nobelist

1918 – Richard Feynman, fizikanë amerikan

1930 – Edsger Dijkstra, shkencëtar holandez

1941 – Esad Jogi?, letrar dhe gazetar boshnjak

1978 – Laetitia Casta, manekene franceze

1984 – Andrés Iniesta,futbollist.

Vdekje

1916 – Max Reger, kompozitor gjerman

2001 – Douglas Adams, shkrimtar britanik

1981 – Bob Marley, këngëtarë nga Xhamajka

2000 – René Muñoz , aktor kubannez, (lindi më 1938)

2000 – Paula Wessely , aktore austriake (lindi më 1907)

2001- Douglas Adams , shkrimtar angleze (lindi më 1952)

2002 – Renaude Lapointe , gazetar kanadez (lindi më 1912)

2003- Noel Redding , basisti anglez (lindi më 1945)

2004- Mick Doyle , futbollist regbi dhe trajner irlandez (lindi më 1941)

2004 – John Whitehead , këngëtar amerikan ( McFadden & Whitehead ) ( 1949)

2005- Mihalis Genitsaris , këngëtar dhe kompozitor greke (lindi më 1917)

2006- Floyd Patterson , boksier amerikan (lindi më 1935)

2006 – Frankie Thomas , aktor amerikan (lindi më 1921)

2006 – Yossi Banai , këngëtarja Izraelite (lindi më 1932)

2007- Malietoa Tanumafili II , Sundimtar Sovran i Samoa (lindi më 1913)

2007 – Bernard Gordon , (lindi më 1918)

2008- Dottie Rambo , këngëtar amerikan (lindi më 1934)

2008 – John Rutsey , bateriste kanadeze , (lindi më 1953)

2008 – Bruno Neves , çiklist portugez (lindi më 1981