7 Maj, ja ngjarjet më të rëndësishme që mbart mbi supe kjo datë

Sot data shënon 7 Maj. Në këtë shkrim do ju listojmë ngjarhet kryesore të ndodhura në këtë datë, cilën persona të njohur kanë lindur në këtë datë si dhe personat publik që ndërruan jetë po në këtë datë. Ngjarje:

1946 – Është themeluar kompania Tokyo Telecommunications Engineering, e cila ma vonë njihet me e mrin: Sony.

1663 – Në Londër, në patronatin e mbretit Çarls II, është hapur teatri i parë.

2010 – Partia opozitare Konzervative fitoi shumicën e votave në zgjedhjet parlamentare në Britaninë e Madhe , por jo edhe shumicën.

Lindje:

1833 – Johannes Brahms, kompozitor gjerman

1867 – W?adys?aw Reymont, shkrimtar polak, nobelist

1901 – Gary Cooper, aktor amerikan

1919 – Evita Peron, „Evita“, politikane argjentinase

1923 – Anne Baxter, aktore amerikane

1941 – Latif Susuri, shkrimtar shqiptarë

1968 – Traci Lords, aktore amerikane

1971 – Eagle-Eye Cherry, këngëtar suedez

Vdekje:

1636 – Santorio Santorio, mjek, qpikës i termometrit (* 1561].

1915 – Elbert Hubbard, filozof dhe shkrimtar amerikan

1947 – Jani Minga, nënshkrues i Deklaratës së Pavarësisë së Shqipërisë

/syri