E ka fajin traktoristi Rama!

Nga Dritan Kaba
Shkarkon pergjegjesit e zyrave te punesimit, ky eshte bere per te qeshur e qare!
E ka fajin padituria jote ne ekonomi dhe dhenia e buxhetit nepermjet PPP tre kater oligarkeve, jo keta te shkretet.
E ka fajin mbytja qe po i ben tregut te lire me taksa e tatime per mospunesimin.
E kane fajin parate e droges qe po gerryejne ekonomine jo keta pergjegjesit e zyrave te mospunesimit.
Je realisht i paafte!
Njesoj si Enveri kur nuk i ecte ekonomia e nxirrte grupe armiqesore si shkaktare te gjendjes ekonomike.
Nje tregim i vogel me Nanon kur ishte pedagog.
Ishte koha kur po behej “reforma” e madhe e zevendesimit te traktorit me zinxhire me traktoret me goma.
Nje nga studentet e pyet – Dmth per kete gjendjen e tanishme ekonomike, ishte koha e lulezimit te tollonave, e kane traktoret me zinxhire? Dmth pas kesaj reforme do rritet ekonomia? Thelbi ishte se traktoret me zinxhire harxhonin nja trenlitra naftenme shume se ata me goma.
Nano ne ate kohe pedagog iu pergjigj : Si do qe te behen traktoret, ne daç me goma, ne daç me zinxhire, ne kete rast e ka fajin traktoristi, se nuk di t’i jape!
Keshtu eshte edhe puna jote, nuk e kane fajin per punesimin pergjegjesit e zyrave te punesimit, por menyra si po e dreqos ti ekonomine e ketij vendi.
P.S. Zoti Kryeminister, ti je traktoristi i kesaj ekonomie qe vetem punesim nuk mund te sjelle!
Akoma nuk e kupton qe fajin e ka sistemi qe ti po lançon ne ekonomi, njesoj si byroistet nuk e kuptonin qe ishte sistemi qe kishte marre fund.