Ndiqni ritmet e Hënës dhe do të jeni më të bukur

Ylli i argjendtë mund të bëhet një aleat i mirë i mirëqenies dhe i synimeve të mira

Hëna ka ndikim të madh në shumë fenomene tokësore: më e ndritshme është batica dhe zbatica e valëve, por ylli i argjendtë ka efekte të rëndësishme në organizmin njerëzor, veçanërisht në trupin femëror. Energjia e hënës ndikon në cilësinë e gjumit, disponimin dhe efektivitetin e shumë trajtimeve të bukurisë: për shembull, prerja e flokëve në fazën më të përshtatshme të hënës ndihmon në forcimin e tyre dhe për t’i pasur ato më të shëndetshme dhe më të bukura, dhe ka edhe një moment ideal për t’iu nënshtruar zgjatjeve të rigjeneruara për fytyrën dhe flokët.

FAZAT E HËNËS – Sateliti ynë merr 28 ditë për të bërë një revolucion të plotë rreth Tokës. Në varësi të pozicionit të saj në lidhje me planetin tonë dhe me sasinë e dritës që merr nga Dielli flitet për Hënë të Re (kur ylli nuk është i dukshëm), Hëna që zmadhohet, Hëna e plotë dhe Hëna që pakësohet. Momentet kur sateliti bën të ndjehen efektet e saj kryesore janë ato kur zmadhohet dhe pakësohet hëna, ndërsa fazat e shkurtra të hënës së plotë dhe hënës së re janë momente kur efektet arrijnë një energji të veçantë, e cila është e dobishme ta njohësh dhe ta mbash prezente. Në çdo fazë hëna favorizon disa aktivitete dhe kontraston disa të tjera.

HËNA QË ZMADHOHET – Është momenti i rritjes dhe rigjenerimit. Është faza e projekteve, e ndërtimit, e akumulimit të energjisë. Çdo gjë që bëhet për të forcuar trupin dhe organet e saj ka efekt më të madh. Për fat të keq, është edhe koha kur tentoni të merrni yndyrë, edhe nëse hani si zakonisht, dhe kur mbajtja e ujit është përkeqësuar. Efektet janë më intensive, teksa afroheni me hënën e plotë. Nga ana tjetër kjo është koha e përkryer për të kryer trajtime bukurie, të tilla si maska, ampula, kremra ushqyes për fytyrën dhe trupin, masazhe etj. Flokët e prerë në këtë periudhë rriten më shpejt; bojërat japin rezultate më brilante dhe i mbulojnë flokët e bardhë më mirë.

HËNA E PLOTË – Sateliti ynë është në kulmin e madhësisë së tij dhe gjithashtu të ndikimit të tij tek ne njerëzit. Në hënën e plotë, por edhe ditën para dhe ditën pas saj, ndikimi mund të shfaqet në formën e pagjumësisë, shqetësimit dhe mungesës së koncentrimit. Ky është momenti ideal për të shkuar te parukieri: boja, por edhe stilimi, qofshin edhe të thjeshta fare do të kenë një ndriçim tjetër.

HËNA QË PAKËSOHET – Katërmbëdhjetë ditë, në të cilat ylli humbet çdo mbrëmje një segment të sipërfaqes së ndriçuar dhe të dukshme në qiell, favorizojnë pastrimin, ndihmojnë tharjen, ndikojnë në aktivitetin dhe shpenzimin e energjisë. Në këtë fazë është më e lehtë për të humbur peshë dhe për të luftuar celulitin, por edhe për t’u angazhuar në aktivitete zakonisht të fuqishme, siç janë pastrimi i shtëpisë ose lavanderi, të cilat janë më të mira dhe me kosto më të vogël. Përveç përpjekjeve, trupi gjithashtu mbështet më mirë dhimbjen: kjo është arsyeja pse një sesion në dentist ose një depilim është më pak stresues. Përveç kësaj, ata që duhet të kryejnë operacione do të kenë më pak gjakderdhje dhe shërim më të shpejtë të plagëve. Hëna që po pakësohet është gjithashtu koha ideale për të kryer një depilim, pastrimin e fytyrës (momenti ideal me hënën që po pakësohet është te Dashi dhe Bricjapi) apo për t’iu nënshtruar ndërhyrjeve të vogla estetike.

HËNA E RE – Dita e hënës së re, por edhe dita e mëparshme dhe e ardhshme, është momenti kur fuqia e pastrimit të satelitit është maksimale. Është koha e përkryer për t’iu nënshtruar një detoksifikimi dhe për të ndjekur një dietë të bazuar kryesisht (ose ekskluzivisht) në perime të gatuara, fruta të freskëta, lëngje frutash, oriz të bardhë, çaj bimor, supë me perime dhe shumë ujë . Për të arritur rezultatin maksimal duhet të kemi parasysh, përveç fazës së hënës, zakonisht raportohet në shumicën e kalendarëve normalë, gjithashtu edhe pozicionin e satelitit tonë në lidhje me dymbëdhjetë yjet e zodiakut. Në këtë rast, llogaritja bëhet më komplekse dhe prandaj është e nevojshme të mbështetet në një kalendar të mirë hënor. Në internet ekzistojnë konsultime shumë të lehta dhe intuitive, të cilat gjithashtu përfshijnë veprimet e ndryshme që ju doni të merrni dhe ditët më të mira për t’i zbatuar ato.