Shpërthejnë protestat pas arrestimit të ish-udhëheqësit të Katalonjas

Kundërshtarët dhe mbështetësit e pavarësisë së Katalonisë nga Spanja organizuan në grupe të ndara sot protesta në Barcelonë, pas arrestimit të ish-udhëheqësit katalonas Carles Puigdemont në Gjermani.

Partia katalonase Asambleja Kombëtare dhe e majta radikale CUP u kanë bërë thirrje mbështetësve të tyre të dalin në rrugë dhe të mbështesin Puigdemont.

Ish-kreu i parlamentit të Katalonisë u arrestua sot nga policia gjermane afër kufirit me Danimarkën, sipas një fletarresti ndërkombëtar të lëshuar nga Spanja. Policia gjermane njoftoi se arrestimi ishte bërë, pasi Puigdemont do të largohej nga Gjermania drejt Danimarkës.