Presidenti Meta: Nuk besoj që qeveria ka interes të favorizojë Greqinë

Presidenti Ilir Meta në një intervistë dhënë për gazetarin Sokol Balla në “Vizion Plus” ka komentuar çështjen e negociata me Greqinë.

I pyetur nëse Qeveria “Rama” ka tendenca të favorizojë Greqinë në marrëveshjen e detit, Presidenti tha se nuk ndikohej nga qëndrimet e mediave për këtë çështje. “Nuk besoj që qeveria ka interes të favorizojë Greqinë”,- tha Meta.

“Marrëveshja është e jashtëzakonshme sepse nuk ndodh gjithmonë të diskutohet territori, është e jashtëzakonshme sepse para një dekade u shpall e pavlefshme marrëveshja e vitit 2009. Na duhet ta zgjidhim një herë e mirë dhe në mënyrë të qëndrueshme. Në mënyrën më të drejtë për të dyja vendet dhe të pakontestueshme njëherë e përgjithmonë”,- tha Presidenti Meta.

I pyetur se përse këmbëngul me kërkesa me Ministrinë e Jashtme, Meta tha se: “Jam në përmbushje të detyrës sime për shkak të Gjykata Kushtetuese ka marrë një vendim, i cili nuk përcakton kriteret juridike për marrëveshje të tilla, apo për bërjen e një marrëveshje të re duke dhënë të gjitha argumentet. Gjykata Kushtetuese është si kushtetuta”.

I pyetur nëse do t’a jap autorizimin, Presidenti tha se ajo që ai ka kërkuar që në fillim kanë qenë informacionet sipas vendimit të Kushtetutës. “Nuk kam thënë ndonjëherë që nuk jap autorizimin”,- tha Meta.