Berisha: Fakte të reja për lidhjen e Edi dhe Olsi Ramës me 613 kg kokainë

‘Fakte të reja dëshmojnë se Edi dhe Olsi Rama janë klani politik i 613 kg kokainë!!’ Kështu shkruan ish-kryeministri Sali Berisha në faqen e tij në Facebook.

Ai ka bërë publik disa fakte dhe mesazhe në lidhje me këtë çështje.

Rama bën të penduarin para mësuesve: Na falni për fjalorin e ditës së enjte
Antidroga dixhitale informon:

1- Informacioni nga Kolumbia është dhënë ne muajin janar

2- Pala italiane ka dhënë informacion pasi ka marrëdhënie apo informacion nga Kolumbia

3- Informacioni është dhënë me numrin konkret te kontejnerit!

4-Ndaj dhe nga te tre kontejnerët atë nate është kontrolluar vetëm kontejneri i shënjuar qe mbante drogën!

5-Kontejneri ne Durrës ka ardhur me dt 19 janar!

6-Policia e dinte se droga ishte e klanit Rama ndaj dhe nuk e referoi ne prokurori por e la kontejnerin 10 dite ne kalatë me qellim qe te hapte kontejnerin pas ndryshimit urgjent te drejtorit te portit për te rrëmbyer drogën, por skenari iu dështoi

7-Procedimi penal është regjistruar vetëm një nate para dt 27 pasi humben shpresën se mund te grabisnin drogën nga kontejneri

8-Ndërhyrja është bere vetëm pas kërkesës për informacion disa here nga Marina Kolumbiane, DEA dhe pala italiane, per te ditur për fatin e kontejnerit.

9-Qe policía nuk ka dashur te ndërhyje për ketë rast vërtetohet edhe me faktin se atë nate ne Durrës ka qene edhe vete ministri Xhafa, i cili ka shkuar aty me urdhër te Edi Rames për te verifikuar situatën.

10-Ne fund, kur kane pare se nuk kishin nga t’ia mbanin, ka ndërhyre policía duke jua lene ne dore dy punëtoreve te thjeshte

11-Një fakt tjetër; Pronari ARBER Çekaj kur ka ardhur kontejneri ka qene ne Shqipëri..

12- Te gjitha sa me sipër dhe sa flitet, i bie qe kjo ngarkese ka qene e Edi dhe Olsi Rames dhe vetëm e tyre.

13-Vetëm per ata mund te behej çdo përpjekje për te grabitur drogën dhe u la te largohej pronari i kompanisë!

14-Vetëm për Edin dhe Olsin e tij, Xhafa dhe Ardi Veliu bllokuan dhe prishen hetimet.

Vetëm për Edin dhe Olsin e tij pasi u bllokuan dhe u prishen hetimet për kontejnerin me 614 kg kokaine, u mohuan dhe mohohen te gjitha informacionet ndërkombëtare për kontejnerin e drogës te konfirmuara tashme jo vetëm nga Fatzi Droga mëngjesin e dt 28 shkurt por dhe nga një seri burimesh kombëtare dhe ndërkombëtare!! sb

“Pershendetje Dr Berisha jame oficer i antidroges ne Durres.Informacioni nga Kolumbi a eshte dhene qe ne muajin Janar kur eshte nisur kontenieri.Po keshtu edhe pala Italiane ka dhene información pasi ka marre información edhe ajo nga Kolumbi a.Kjo vertetimet me fakt in se información i eshte dhene me numrin konkrete te kontenierit dhe policía vetem kete kontenier ka kontrolluar ate nate nderkohe qe ne port kane qene edhe dy konteniere te tjere te kesaj firme .Kontenieri ka ardhur ne Durres me date 19 shkurt.Dmth policia shqiptar qe nga Janari e deri tani ka hetuar dhe e ka marre vesh shume mire se kujt i perket kjo ngarkese dhe qellimisht nuk ka nderhyre dhe as nuk ka referuar materialet ne Prokurori e krimeve te renda.Procedimi penal eshte regjistruar vetem nje nate para ngjarjes me date 27 dhe nderhyrja eshte bere po kete date me insistimin e sherbimeve partnere si DEA.dogana Italiane e ushtria kolumbiane te cilat kane kerkuar información se cfare ka ndodhur me kete rast disa here.Qe policía nuk ka dashur te nderhyre per kete rast vertetimet edhe me faktin se ate nate ne Durres ka qene edhe vete ministri Xhafa i cili Ka shkuar aty me urdher te EDI Rames per te verifikuar situaten .Ne fund kur kane pare se nuk kishin nga tía mbanin ka nderhyre policía duke Juan lene ne dore dy punetoreve te thjeshte.Efhe nje fakt tjeter.Pronari ARBER Cekaj kur ka ardhur kontenieri ka qene ne Shqiperi.. Te gjitha sa thashe me siper i bie qe kjo ngarkese ka qene e Olsi Rames etj. Kjo menyre transporti ka filluar pas 2013 me kontenieret e bananeve. Mbrojtja e tyre ne Durres behej nga ish Drejtor i policise Durres Perlat Cullaj i cili ishte i vetmi Drejtor policía qe nuk levizi nga Durresi per 4 vjet me radhe.”