Tola: Do kërkojmë trefishim të gjobave për celularët

Kreu i Policisë Rrugore, Mitat Tola i ftuar në “Ekopolitikë” nga Aurora Sulçe në Ora News, thotë se do të ashpërsohen masat për përdorimin e celularit nga drejtuesit e automjeteve.

”Ta sqaroj edhe problemin e celularit. Ka një diskutim të madh që donim ta kalonim në 2014. Kaluam vetëm rripin e sigurimi, dhe sot nga 20% ka kaluar mbi 60% që e vendosin. Bëmë kërkesë që të ashpërsonim edhe për celularin. U pa si një masë shumë e rëndë. Kërkuam dyfishimin. Ne me celular e humbasim vëmendjen. Për mua duhet të trefishohet. E kemi gati. Ka ardhur koha që Kodi Rrugor të ndryshojë. Transporti është në lëvizje. Në Shqipëri janë mbi 600 mijë automjete”,-tha Tola.