Booking.com do të hapë qendër inovacioni në Tel Aviv

Booking.com, motori kryesor i kërkimit lider në botë për rezervimet online të hotelit, planifikon të hapë një qendër kërkimore në Tel Aviv për të zbuluar teknologji të reja të inteligjencës artificiale që do të

Objektivi i gjigantit të hoteleve është të jetë në ballë të teknologjive të avancuara, siç shpjegohet nga Gillian Tans, CEO i Booking.com:

“Teknologjitë e reja janë në gjendje të ndikojnë në atë që mjetet mund të bëjnë për të udhëtuar. Aplikacionet e Inteligjencës Artificiale që mund të ndryshojnë thellësisht botën në të cilën mund të shijojmë një udhëtim. Ende ka shumë punë për të bërë, por ne duam të jemi në ballë të këtyre teknologjive, prandaj ne hapim një qendër të re të inovacionit në një nga tregjet më teknologjike në botë: Tel Aviv”,

Kompania ka zgjedhur Tel Aviv sepse është vlerësuar nga më shumë se 980,000 përdorues të internetit si “qyteti i dytë më inovativ në botë”, sipas një studimi nga Ëall Street Journal. Kështu Tel Avivi është bërë shtëpia e disa prej talenteve më të mira kur bëhet fjalë për aplikimet e inteligjencës artificiale, raporton izraelisot.com.

Shumëkombëshe si Google, Apple dhe Intel kanë krijuar qendra kërkimore dhe zhvillimi në Izrael, me 366 qendra kërkimi dhe zhvillimi të menaxhuara në nivel lokal nga kompanitë shumëkombëshe, krahasuar me rreth 250 qendra të tilla katër vjet më parë.

Kohët e fundit, “Amazon”, kompania e njeriut më të pasur në botë, Xhef Bezos, bëri të ditur gatishmërinë e saj për të angazhuar shkencëtarë dhe inxhinierë për qendrat e kërkimit dhe zhvillimit të saj në Haifa dhe Tel Aviv.