NASA publikon imazhet mahnitëse të Saturnit

Hëna më e madhe e Saturnit, Titani është një botë e fshehur në misterin e mjegullt.

Thuhet se është binjak toksik i Tokës, me sisteme të metanit të lëngët që i japin rrugë lumenjve dhe deteve  dhe të dhënat nga misioni i ‘ Cassini’ sugjerojnë se atmosfera e tij mund të jetë edhe shtëpia e molekulave që janë në themel të blloqeve të ndërtimit të jetës.

Në një imazh të mahnitshëm, NASA ka zbuluar një vështrim tjetër në Titan, duke treguar shtresat e pabesueshme të atmosferës së hidhur të hënës.

NASA ndau një fotografi magjepsëse të Titan, të kapur nga anija kozmike Cassini në mars të vitit 2005.

Imazhet tregojnë shtresa të dallueshme në atmosferën e mjegullt të hënës masive, të cilat mund të përmbajnë përbërës për jetën.

Në kohën që u kap, Cassini ishte rreth 20, 556 milje (33,083 kilometra) nga hëna masive.