Arta Marku nuk është e përkohshme. Ajo filloi prerjen e kokave

Arta Marku, kryeprokurorja e Shqipërisë me sa duket ka vendosur të lëvizë kryeprokurorët e rretheve pa mbushur akoma java në krye të institucionit të prokurorisë. Ndonëse janë projekte, por pritet të shikojmë se si dhe çfarë lëvizjesh do të bëjë Arta Marku. 

A do të ruajë emrin e saj të mirë apo erdhi për tu përdorur nga Edi Rama. Të presim duke vëzhguar. Por ajo duket e vendosur; simpatike e ftohtë, me një kurajo që as burrat nuk e zotërojnë, Arta Marku nuk besohet se ka shkuar aty për ca kohë, pra si e përkohshme. Ajo është mirditore dhe nuk dorëzohet kollaj, as nga geni e as nga fisi.

Por shpresohet të mos përdoret nga Rilindja.

Ja lista e kandidatëve për drejtues në prokuroritë si më poshtë, listë e cila tregohet se është bërë gati nga Arta Marku:

Prokuroria e Krimeve të Rënda, Anton Martini
Prokuroria e Tiranës, Besnik Cani
Prokurorinë e Elbasanit, Ermira Tafani
Prokurorinë e Shkodrës, Gjon Kodra
Prokurorinë e Vlorës, Albert Kuliçi
Prokurorinë e Fierit, Elsa Miha
Prokurorinë Durrës, Arjan Ndoj ose Drini Pali
Prokurorinë Fier, Sotir Kllapi
Prokurorinë Pogradec, Olsian Dado
Prokurorinë Berat, Genci Qani
Prokurorinë e Korçës pritet ta drejtojë Elson Sadiku