Zjarr masiv në një ndërtesë 7-katëshe në New York, raportohet për 5 të plagosur (Foto+Video)

Një zjarr masiv ka rënë një ndërtesë banimi shtatë katëshe në Hamilton Heights në New York në orën 15: 00 të orës lokale ditën e premte.
Sic rapotojnë mediat ndërkombëtare zjarri në fillim ra në katin e gjashtë të ndërtesës dhe më vonë u shpërnda edhe në katet e tjera dhe tek çatie e një ndërtesë tjetër aty pranë. Për shuarjen e flakëve flakëve u impenjuan mbi 150 zjarrëfikës.

Nga zjarri kanë mbetur të plagosur 5 persona, katër prej të cilëve janë zjarrrëfikës. Zjarri sipas ekspertevë ka qenë i nivelit 5 domethenë më i larti. Dëshmitarët në vendgjarje treguan se pjesë të ndërtesës shkëputeshin. Policia izoloi të gjithë zonën. Ende nuk dihet shqaqet që cuan në rënien e zjarrit në ndërtesën shtatë katëshe.