Unioni i Gazetarëve: Pengimi i medias në Butrint, rast i paprecedentë

Unioni i Gazetarëve ka reaguar pas pengimit të gazetarit të Report Tv për të hyrë në Parkun e Butrintit. Në një deklaratë për mediat, Unioni e cilëson ndalimin e medias për të ushtruar detyrën, si një akt të paprecedentë.

Deklarate e Unionit te Gazetareve Shqiptare

Denoncojme pengimin e gazetareve per raportim dhe vizite ne Parkun Arkeologjik Kombetar të Butrintit

Unioni i Gazetarëve Shqiptarë dënon me forcë pengesën që ju bëhet reporterëve për të kryer punën e tyre të informimit të publikut. 
Rasti i Butrintit, ku nuk u lejua gazetari Limos Didani i cili punon për Report TV të raportojë mbi punimet që po kryhen brenda sitit arkeologjik është një akt i rëndë që kërkon sqarime të menjëhershëm nga eprorët e Muzeut të Butrinit, pra ministrisë së Kulturës. 
Rasti i pengimit të gazetarit për të hyrë në Park qoftë edhe si vizitor është i paprecedent dhe bie ndesh me legjislacionin shqiptar. UGSH kërkon vënien para përgjegjësisë ligjore dhe administrative të urdhërdhënësit për një pengim të tillë dhe rritjen e përgjegjësisë së kolegëve për zbardhjet e rastit në fjalë dhe të asaj ç’ka po ngjet aktualisht në thellësi të mjediseve te brendshme te Parkut të Butrintit.

Zyra e shtypit
Unioni i Gazetareve Shqiptare