Pse nuk duhet të flini në aeroplan?

Sipas hulumtimit të publikuar nga Harvard Medical School, nevoja për të fjetur në gjumë në aeroplan mund të vjen si pasojë e lartësisë apo shtypjes, dhe ju mund të flini pavarësisht sa jo komode mund të jenë karriget, transmeton Klan Kosova.

Sidoqoftë, është e rëndësishme të përpiqeni të mos flini gjatë kohës që ateroni apo kur aeroplani fillon të niset.

Gjatë këtyre fazave të fluturimit, shtypja e ajrit ndryshon në mënyrë të shpejtë dhe nëse nuk jeni të gatshëm kjo mund t’i shkaktojë dëme timpaneve të veshit.

Këtë e ka konfirmuar Angela Chalmers, farmaciste britanike, e cila njëkohësisht sugjeron që të hani çamçakëz apo të pini ujë gjatë këtyre fazave.
Pse nuk duhet të flini në aeroplan gjatë aterrimit apo nisjes.