Foto e rrallë e Haxhi Hafiz Sabri Koçi me Nënë Tereza

Nga Edi Rama.

Muaji i shenjtë i Ramazanit që sivjet zuri fill në maj, përkon me muajin e lindjes së një prej prijësve më emblematikë të islamit shqiptar me origjinë nga Librazhdi, Haxhi Hafiz Sabri Koçi.

Emancipues i myslimanëve në Shqipëri qysh në kohën e diktaturës, ai nuk do të jetë vetëm një nga rimëkëmbësit kryesorë të kultit islam prej 1990 e tutje, por edhe mishërim i dialogut ndërfetar dhe mbarëkombëtar, siç e dëshmon edhe kjo foto e vyer së bashku me Shën Terezën e Kalkutës, Nënë Terezën e Shqiptarëve