Arbën Xhaferri e paralajmëroi: Kapacitetet shqiptare do t’i shfrytëzojnë të tjerët

Arbën Xhaferri, lideri i mirënjohur i PDSH dhe një nga politikanët e demokracisë shqiptare në Maqedoni pak para vdekjes së tij kishte lënë një porosi të qartë në kuadër të projektit të promovuar “Komonuelthi Britanik” për shqiptarët.

“Nëse nuk do të gjendet një rrugë e lejueshme, qytetëruese, që do t’i bashkonte të gjitha kapacitetet e shqiptarëve në kuadër të një objektivi të përbashkët kombëtar, atëherë këto kapacitete do të shfrytëzoheshin nga të tjerët. Shembulli për një Mbrothësi të përbashkët shqiptare?”, kishte shkruar Xhaferi.