Sot shfaqet Super Hëna, shihni pamjet spektakolare (FOTO/VIDEO)

Hëna më spektakolare që prej vitit 1948 po ndriçon sot në mbrëmje në qiell, duke u shfaqur 14% më e madhe dhe 30% më e ndritshme. E përshkruar si një “bukuri e rrallë” nga Agjencia Amerika e Hapësirës, hëna do të jetë më afër se ndonjëherë tjetër gjatë këtyre 69 viteve dhe një ngjarje e tillë nuk do të ndodhë më deri në vitin 2034.

Pamjet vijnë nga shtete të ndryshme të botës ku Hëna duket më me madhe se kurre ndonjë herë.

hena3 hena-2

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=MNW-MsXvnbc” width=”560″ height=”315″]

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=FpgONMASe0o” width=”560″ height=”315″]