Pezullimi i “Vettingut”, mediat e huaja: Ky akt vetëm sa do ta zvarrisë reformën

????????????????????????????????????

Mediat e huaja kanë pasqyruar vendimin e sotëm të Gjykatës Kushtetuese të Shqipërisë, për pezullimin e ligjit të “Vetting­ut” që do t’i hapë rrugë reformës në drejtësi.

Kështu, “The New York Times”, AP dhe “Fox News” shkruajnë se ky ligj është mjaft i rëndësishëm për procesin e integrimit të Shqipërisë.

Ato e cilësojnë vendimin e sotëm si thjesht zvarritje të përkohshme të ligjit, madje shkruajnë se “Venecia” është shprehur një herë për këtë paketë që është përpiluar edhe nën kujdesin e BE­së dhe partnerëve ndërkombëtarë.

“Kushtetuesja pezulloi ligjin e “vetting­ut” pasi kërkon opinionin e Komisionit të Venecias, i cili është shprehur një herë për paketën e reformës të përgatitur me ndihmën e ekspertëve amerikanë dhe të BE-së.

Pezullimi, gjithsesi, do ta bllokojë vetëm përkohësisht zbatimin e “Vetting­ut”, shkruajnë mediat e huaja.