Putin gati për luftën e tretë Botërore? Evakuimi i 40 milion njerëzve në stërvitje

Vladimir Putin ka ngjallur frikën e një lufte të tretë botërore, ardhur kjo pas urdhërit të evakuim të 40 milion rusëve.

Gazeta britanike hedh dritë mbi këtë sinjal i cili ka kohë që është dhënë. “Daily Expres”, në një artikull të detajur, të publikuar sot, nënvizon se: “Stërvitja katër-ditore e “mbrojtjes civile” ka vendosur këmbanat e alarmit kumbues në Uashington dhe Londër, me tensionet tashmë të larta mbi mosmarrëveshjet në Siri. Pas një avarie në komunikim mes SHBA-së dhe Rusisë-së, Kremlini ka organizuar tashmë stërvitjen e madhe”.

Stërvitja, sipas shkrimit, do të përgatisë qytetarët rusë për “fatkeqësitë e mëdha natyrore dhe njerëzore”, sipas ministrit të vendit për Mbrojtje Civile, kjo e nevojshme për emergjencës.

Ministria zbuloi se 40 milionë civilë, 200.000 shpëtues të emergjencave dhe 50.000 të njësive të pajisjeve janë të përfshirë në lojë, e cila nisi nga 4 tetori dhe përfudon në datë 7 tetor.

Një zëdhënës tha në një deklaratë se:”Qëllimi kryesor i stërvitjes është praktika, organizimi dhe menaxhimi i mbrojtjes civile dhe emergjencave dhe të menaxhimit të zjarreve, për të parë gatishmërinë e organeve menaxhuese dhe forcave të mbrojtjes civile në të gjitha nivelet për t’iu përgjigjur fatkeqësive natyrore dhe të njeriut, për të marrë masa mbrojtëse civile”.

Ata shpjeguan se skema do të ndahet në tri faza: vetëdija, planifikimi dhe evakuimi.

Deklarata shton më tej se: “Stërvitja do të lexojmë rrezatimin kimik dhe biologjik të personelit dhe të popullsisë gjatë emergjencave në objekte të rëndësishme dhe potencialisht të rrezikshme”.

Siguria nga zjarri, mbrojtja civile dhe mbrojtja e njeriut në institucionet sociale dhe ndërtesat publike janë planifikuar gjithashtu që të kontrollohen. Njësitë përgjigje do të vendosë rrezatimin, kimik dhe biologjik të monitorimit të qendrave dhe mesazheve kanalizimeve në zonat e emergjencës, ndërsa rrjetet e kontrollit laboratorik do të jetë vënë në gatishmëri”.

Burimi: Daily Express/Përshtati: Redjon Shtylla