Diktatori i Koresë, fjalim kundër duhanit me cigare në dorë!

Diktatori i Koresë së Veriut, Kim Jong-un u fotografua me një cigare në dorë, ndërsa ishte në një takimin në kampin për fëmijët, në të cilët doli kundër pirjes së duhanit. Ai është fotografuar nga agjencia zyrtare e lajmeve KCNA, gjatë një “takimi në terren”, në kampin e fëmijëve në Phenian. CNN deklaroi se Kim është fotografuar me cigare gjatë fjalimit kundër pirjes së duhanit.

Në maj, KCNA ka raportuar se Koreja e Veriut kishte reduktuar sipërfaqen e tokës e cila kishte qenë vendosur mënjanë të rritet duhanin “sa më shumë të jetë e mundur”. KCNA tha se: “Numri i jo-duhanpirësve është i mrekullueshëm në rritje me çdo ditë”.

Ndërkohë, të dy Koret kanë rritur një luftë fjalësh të zemërua në tensionet mbi një seri largimesh së Koresë së Veriut dhe refuzimin e ofertave të përsëritura për bisedimeve ushtarake të jugut.

Në muajin e kaluar, një burim i ri i fërkimit është shfaqur me dy rastet e largimeve në grup nga stafi i Koresë së Veriut që punojnë në restorante të drejtuara në Kinë.

Burimi: CNN/Përshtati: Redjon Shtylla

Attachments area