“Shtëpia e tmerreve” në Gjermani

Në Gjermani ajo është përshkruar si “shtëpia e tmerreve”, dhe çfarë është thënë se ka ndodhur nuk është aspak e lehtë por pikëlluese.

Një burrë dhe një grua rreth të dyzetat janë arrestuar, si të dyshuar për mbajtjen peng dhe vrasjen e të paktën dy grave. Trupi i njërës prej grave mendohet të ketë qenë i prerë në copa dhe djegur.

Policia bastisi shtëpinë e tyre në qytetin perëndimor të Hoexter, pasi një grua 41-vjeçare vdiq në spital muajin e kaluar nga plagët e marra gjatë torturave.

“Gruaja ka vuajtur nga përsëritja e  abuzim shumë të rëndë fizik, për shembull i gjithë trupi i saj kishte shenja dhune, duke u lidhur me zinxhirë e deri më torturat më ekstreme. Ndonjëherë viktima urdhërohej që të flinte e zhveshur në dhoma të ftohta “, tha kryeprokurorja Ralf Meyer një konferencë për shtyp në qytetin e afërt të Biefeld.

Hetuesit bazojnë dyshimet në atë çfarë ka rrëfyer gruaja e dhunuar, e se është një rrëfim i besueshëm.

“Pas deklaratës të gruas të dhunuar e quajtur Angelika W. së, ruajtja e provave në shtëpi ka arritur një dimension të ri. Ne jemi të detyruar të kontrollojmë çdo centimetër katror të shtëpisë dhe të hetojë për të parë nëse ka ndonjë dëshmi të grave të tjera. Ne nuk mund të përjashtojë që më shumë gra atje janë vrarë “, thanë specialistë të policisë Gjermane.

Nuk ka pasur asnjë dyshim se abuzimi seksual ka ndodhur por policia beson se gratë e tjera mund të kenë mbijetuar abuzimin fizik apo torturave.

Burimi: Euro News/Përshtati: Redjon Shtylla