VIDEO E RRALLË/ Funerali i diktatorit Enver Hoxha dhe vajtimi i shqiptarëve

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=N2b876msMMg” width=”560″ height=”315″]

Në Prillin 1985 u përcoll për në banesën e fundit të ish-diktatori Enver Hoxha.

Ai u nda nga jeta në 11 Prill, por ceremonia mortore u krye 4 ditë më pas më 15 Prill. Një kortezh i gjatë, ku merrnin pjesë jo vetëm kreret e lartë të Komitetit Qendror, por qindra qytetarë, që e përcillnin diktatorin nën thirrjet: Parti, Enver.

Video e pubikuar nga ‘Opinion’ tregon momentet e përcjelljes për në banesën e fundit, kurse video e dytë përcjell pamjet kur qytetarët qanin për vdekjen e Enverit.