Specat e kuq, me efekte mjaft të shëndetshme

Specat e kuq janë të pasur me vitaminë C e cila ka një rol të rëndësishëm në rigjenerimin e lëkurës.

Ajo është e domosdoshme për formimin e kolagjenit i cili gjatë verës, nën rrezet e diellit, është më i ekspozuar të humbasë strukturën e tij dhe të vështirësojë elasticitetin e lëkurës duke nxjerrë në pah edhe deformime si celuliti.

Teksa fije specash të kuq nëpër sallata të freskëta shtojnë vlerën ushqyese të tyre dhe u japin larmi ngjyrash.