Një studim që nuk do tu pëlqejë atyre që bëjnë shumë postime në Facebook

 

Zakonisht të gjithë acarohen apo irritohen kur shohin në Facebook statuse pafund të çifteve të vetëkënaqura të ekzaltuar nga marrëdhëniet e tyre të mrekullueshme.

Por edhe më keq janë ata njerëz që ndjejnë nevojën për tu treguar të gjithëve seancat e tyre muskuloze në palestër apo që postojnë foto të drekave të tyre super të shëndetshme.

Një studimi i ri ka zbuluar se njerëzit që postojnë përditësime të statuseve në Facebook lidhur me partnerët e tyre romantike, kanë vetëbesim të ulët ndërsa  ata që hedhin foto nga palestra besojnë se janë të rëndësishëm.

Psikologët në Universitetin Brunel në Londër kanë bërë një anketë me  përdoruesit e Facebook për të parë se çfarë thonë për ta, përditësimet e tyre të statusve në Facebook.

Në studim u përfshin 555 njerëz.

Në përfundim doli se njerëzit, të cilët mburrem për jetën e tyre në çift janë më të pasigurt, ndërsa  të varurit pas palestrës janë dhe të varurit pas një jete sa më të shëndetshme janë zakonisht narcist.

Ky studim zbuloi se:

-Njerëzit me vetëbesim të ulët shumë shpesh postojnë përditësime të statuseve në lidhje me partnerin e tyre aktual

-Shpesh narcistët  postojnë arritjet e tyre,  gjë e cila motivohet nga nevoja e tyre "për vëmendje dhe për tu dukur të vlefshëm nga komuniteti  i Facebook"

-Këto përditësime gjithashtu  marrin edhe një numër më të madh të pëlqimeve dhe komente, duke  forcuar edhe më shumë ndjenjën e të gjithëpushtetshmit tek narcistët.

-Narcistët shkruajnë gjtihashtu më shumë statuse për dietën dhe ushtrimet e tyre rutinore.