Obama zgjedh kandidaten për Prokurore të Përgjithshme

Dhe nëse ajo konfirmohet nga Senati, Lynch do të zëvendësojë Prokurorin e Përgjithshëm Eric Holder dhe do të bëhet e para grua afrikano-amerikane që do të mbante këtë post.

Në njoftimin e tij, Presidenti Obama vlerësoi arritjet e prokurores 55-vjeçare në  karrierën e saj, gjatë së cilës ai tha se ajo ka ndjekur parimet e barazisë dhe drejtësisë.