Mirditë, memorial për viktimat e diktaturës

4 anëtarë të familjes Gjura nga Spaçi i Mirditës në vitin 1968 u tentuan arratinë nga Shqipëria për një jetë më të mirë, por udhëtimi i tyre rezultoi një rrugë pa kthim. Për t’i përkujtuar ata familja e tyre ka ndërtuar një varr memorial, duke i bërë apel shtetit për gjetjen e eshtrave të tyre.

Ndërtimi i këtij varri simbolik është dhe një mesazh për shtetin shqiptar që të bëhet drejtësi për viktimat e diktaturës së egër komuniste, që në Mirditë kreu masakër të vërtetë.