E dielë, Shtator 23, 2018
Ballina Etiketimet Ligji

Etiketim: ligji

Gjobë miliona euro, për myslimanen që mbajnë perçe

Një ligj i diskutueshëm ndalon që femrat myslimane, të mbulohen me perce dhe ky ligj po hasen me përplasje të dhunshme. Sipas medias "The Indepedent", e cila...

Miratohet ligji i “spiunëve”

Komisioni i Ligjeve ka miratuar me vetëm një votë abstenim të deputetit Arben Ristani projektligjin për sinjalizuetit, që parashikon mbrojtje për punonjësit që spiunojnë...

Miratohet projektligji për “Vullnetarizmin”, nismë e deputeteve, Kejdi Mehmetaj dhe Silva...

Kuvendi miratoi projektligjin për "Vullnetarizmin në Shqipëri", nismë e deputeteve, znj. Kejdi Mehmetaj dhe znj. Silva Caka. Deputetja nismëtare e këtij projektligji, znj. Kejdi Mehmetaj...

Hiqni dorë nga ideja e Berishës, është katastrofë

"Që një popull armatoset. Për çfarë? Për t’u mbrojtur nga Saimir Tahiri? Për kaq pak doni të na armatosni të gjithëve?Kjo është një kosto...

Pollo: Drejtor i RTSH, jo miku i Edi Ramës

Kryetari i Komisionit parlamentar të medias, Genc Pollo, në një deklaratë për mediat ka falenderuar presidentin Nishani për kthimin mbrapsht të ligjit për Radio...

Rastet kur shkarkohet Presidenti i Republikës sipas Kushtetutës

Kushtetuta e Shqipërisë, ne nenin 90 e ka të përcaktuar qartë se kur shkarkohet Presidenti i Republikës: Neni 90 Presidenti i Republikës nuk ka përgjegjësi për aktet e kryera në ushtrim të detyrës së tij. Presidenti i Republikës mund të shkarkohet për shkelje të rëndë të Kushtetutës dhe për kryerjen e një krimi të rëndë. Propozimi për shkarkimin e Presidentit në këto raste mund të bëhet nga jo më pak se një e katërta e anëtarëve të Kuvendit dhe duhet të mbështetet nga jo më pak se dy të tretat e të gjithë anëtarëve të tij. Vendimi i Kuvendit i dërgohet Gjykatës Kushtetuese, e cila, kur vërteton fajësinë e Presidentit të Republikës, deklaron shkarkimin e tij nga detyra. http://www.kohajone.com/2016/02/19/qeveria-paralajmerim-presidentit-nishani-mund-te-shkarkohet/

EDITORIAL

Policia arreston grupin kriminal më të rrezikshëm

Nën drejtimin e Drejtorit të Përgjithshëm të Policisë së Shtetit, Ardi Veliu, policia shqiptare arriti të bëjë...

FORUM

Dëmet që Serbia i shkaktoi Kosovës në luftë, mbi 22 miliardë euro

Mbi 22 miliardë euro llogariten dëmet e luftës që Serbia ka shkaktuar në Kosovë para dhe gjatë...

Një faqe e re për Maqedoninë dhe mbarë Rajonin

Prof.Lisen Bashkurti - Dita e referendumit në Maqedoni po afrohet. Ne fakt është dita e kthesës së madhe...