Është e vështirë të kalojmë një ditë pa përdorur telefonin. Tani është bërë pjesë e jetës tonë dhe nuk e heqim dot nga dora, sepse në një farë mënyre na mban të lidhur jo vetëm me miqtë, por dhe me...
Florian Kunushefci është 19 vjeçari nga Kosova që ka arritur të gjejë një dobësi në Skype, e për çka më pas kishte kontaktuar Microsoftin për ta eliminuar këtë dobësi. Një gabim në Skype mund të jepte qasje në telefonat Android...
Tre vjet pasi ”Volkswagen” dhe markat e tjera gjermane të makinave mashtruan në testet e emisioneve të naftës, ”Porsche” vendosi në vitin 2018 që të mos prodhojë më makina me këtë lëndë djegëse. “Tani nuk do të ketë më makina...
Aparatet smartphone janë fjala më e fundit e teknologjisë, me aplikacione nga më të shumëllojshmet. E meta më e madhe, nëse mund ta quajmë kështu, është konsumimi i shpejtë i baterisë. Kjo për shkak të parametrave të mëdhenj apo procesorëve...
Thonë se përdorimi i tepërt i ekranëve nga fëmijët është i dëmshëm, por pak prova ka për ta vërtetuar këtë. Pediatrët thonë se prindërit duhet të shqetësohen më pak, për sa kohë që ata kanë një farë kontrolli mbi...
Kur interneti që kemi në shtëpi apo në zyrë ngadalësohet kjo sjell irritim të madh, pasi një punë e rëndësishme mund të na ketë mbetur përgjysmë. Pothuajse të gjithë jemi të varur dhe ndihemi të humbur pa internet. Rrisni shpejtësinë e...
Nëse dikur një iPhone apo telefon Android kushtonte 1 mijë Dollarë sepse ishte i veçantë, sot falë dy kompanive Apple dhe Samsung këto janë çmimet normale të modeleve të reja si iPhone XS dhe Galaxy Note 9. iPhone XS,...
Kina zbret në Hënë. Zyrtarët kinezë kanë njoftuar se kanë ulur me sukses një anije hapësinore robotike në Hënë, në të parën përpjekje të tillë të vendit. Në orën 10:26, sipas orës së Pekinit, sonda e telekomanduar “Chang’e-4” u ul...
Në një publikim të ri të përpiluar nga “Similarweb”, rezulton që shqiptarët komunikojnë më tepër përmes Facebook Messenger. Ndonëse përdorimi i Facebook ka rënë së fundmi dhe Instagram ka fituar gjerësisht terren dhe ndjekës besnikë, edhe në Shqipëri, sipas...

Nasa zbulon planetin e akullt

NASA zbuloi për publikun fotografinë e objektit më të largët në sistemin Diellor. E emërtuar “Ultima Thule” nga latinishtja “Një vend përtej botës,” objekti i vogël qiellor duke si një njeri prej dëbore. Ultima ndodhet 6.5 miliardë km larg...

EDITORIAL

FORUM