Kompanitë e mëdha të telekomunikacionit në Kinë, po përgatiten për epokën e gjeneratës së pestë,  ndërkohë që pritet të prezantojnë terminale të të dhënave 5G dhe telefona të rinj. Huawei dhe ZTE pritet të kryesojnë në prezantimin e sistemeve 5G. “Prezantimi...
Një raport i publikuar nga Zyra Federale Gjermane për Mbrojtjen ndaj Radioaktivitetit thotë se Xiaomi Mi A1 dhe OnePlus 5T janë dy smartfonët që emetojnë radioaktivitetin më të lartë. Në grafikët e paraqitur do të shikoni smartfonët me radioaktivitetin më...
Një adoleshent në Shtetet e Bashkuara të Amerikës zbuloi një të metë të sigurisë sistemin video-thirrës FaceTime të Apple është dëmëshpërbyer për këtë gjë. Mësohet se kompania Apple do t’i japë një shumë të caktuar 14-vjeçarit Grant Thompson. Ende nuk...
DxOmark, një laborator francez, i specializuar për fotografi, ka testuar një sërë smartfonësh dhe i ka renditur sipas cilësisë së kamerave të selfie-t. Laboratori është bazuar te disa kritere e kategori të ndryshme, si vendndodhja, kushtet e dritës, etj. Për...
Një adoleshent i ShBA, i cili zbuloi një të metë të sigurisë në sistemin video-thirrës FaceTime të Apple ka marrë një dhuratë nga kompania. Apple nuk ka zbuluar shumën e saktë që do i japë 14-vjeçarit Grant Thompson, por besohet...
Një tjetër shumëllojshmëri emoji-sh do të jetë në cdo celular iPhone me përditësimin e ri “iOS 13”. Do të jenë 230 ikona të reja që janë krijuar vetëm për tu publikuar në vitin 2019. Rreth 171 emoji do të bazohen tek...
Pas debutimit në Los Angeles Motor Show 2018, BMW ka publikuar fotografitë e para të SUV-it iNEXT, gjatë testimeve të dimrit, pavarësisht se modeli ka edhe disa vjet para daljes në treg. BMW iNEXT do të nisë prodhimin më 2021....
Facebook ka sjellë më në fund opsionin që e dëshironin të gjithë përdoruesit. Tashmë në aplikacionin “Messenger” ju do të mund të fshini mesazhet e vjetra për veten dhe për bashkëbiseduesin. Mesazhet mund të fshihen vetëm 10 minuta pas...
Ngjarjet abuzive në jetën reale shpesh e kanë patur zanafillën në botën virtuale. Me ndihmën e internetit, gjithçka përhapet më shpejt dhe më gjerë. Alarmet për vemendje ndaj aktivitetit të fëmijëve qoftë në rrjete sociale, qoftë në jetën reale,...
Facebook më në fund ka vendosur të lejojë njerëzit të tërheqin mesazhet e dërguara por me një kusht. Përdoruesit mund të tërheqin mesazhet e dërguara thjeshtë duke klikuar butonin “Delete” në Messenger. Megjithatë opsioni do të jetë i disponueshëm vetëm për...

EDITORIAL

FORUM