E shtunë, Shtator 22, 2018
 nga postimet e shpeshta dhe bezdisëse të të njohurve të tyre duke kufizuar numrin e postimeve vetëm me një në ditë. Për momentin faqja është ende në fazë testuese dhe për t’iu bashkuar nevojitet një ftesë nga dikush që...
  Kompania shpreson që kjo teknologji të jetë gati në vitin 2016, duke shitur një bateri të vogël që të furnizohet në vetëm 30 sekonda dhe të fuqizojë një telefon inteligjent gjatë gjithë ditës. Qëllimi kryesor i kompanisë është kujdesi që...

Platformë që sfidon gravitetin

Është e lehtë të vëresh se shtyrja e poleve të njëjta të magneteve, mund të kundërveprojë ndaj forcës së gravitetit dhe ta bëjnë një objekt të qëndrojë pezull, si kjo lodër magnetike.  Që nga vitet 1980, ky parim është zbatuar...
Me përjashtim të një njeriu. Ai është pikërisht themeluesi i Facebook, Mark Zuckerberg. Nëse do të provoni që të kërkoni të bllokohet llogaria e tij, do t’iu thuhet që të provoni sërish më vonë. Mark ka dashur që me këtë veprim të...
Bëhet fjalë për Nokia 3310. Për ata që nuk e kujtojnë, mjafton të themi se ky celular ishte në gjendje pune edhe pasi ta kishte hedhur nga kati i katërt i një banese. Nokia ka prezantuar një koncept të ri...
iPhone 5c u lançua në 2013-ën dhe deri tani ka qënë shumë pak i pëlqyer nga njerëzit. Gjithashtu qarkullojnë thashetheme se nga 2015-a do dalë versioni i iPhone 6c, dhe pritet që ky version të jetë më tepër i suksesshëm...
Dukej se ishte krijuar një qasje që lë pak vend për të drejtat. Nga pohimi brutal i 1999 nga Scott McNealy – “keni privatësi zero. Dorëzohuni” – deri në konkluzionin e nxituar të Mark Zuckerbergut mbi fundin e privatësisë...
Edhe pse fillimisht këto avionë do të futen në përdorim vetëm për udhëtime private dhe biznesi, dhe do të mund të përdoren vetëm nga super të pasurit, shumë shpejt avioni supersonik do të bëhet mjet i rregullt transporti. Avioni N+2,...
Google ishte motori i zgjedhur i kërkimit për Safari në iOS Apple që nga viti 2007, kur iPhone i parë ishte paraqitur në treg, ndërsa në 2010, Apple dhe Google nënshkruan një marrëveshje e cila do të përfundojë në...
Shumë prej nesh nuk e imagjinojnë dot një jetë pa telefon dhe kjo është edhe arsyeja kryesore që ka çuar në përgjime të vazhdueshme të aparateve celularë. Telefonat janë gjithmonë pjesë e jona dhe për sa kohë që konsiderohen...

EDITORIAL

FORUM

Për diktatorët